Geitenhouders - Pronkjewail melkgeiten

Het verhaal van Pronkjewail is niet alledaags. Rien groeide op in een dorp en Marieke op een melkveebedrijf. Na onze studie gingen we beide aan de slag in de agrarische sector. Maar de wens om zelf agrarisch ondernemer te worden met een biologisch geitenbedrijf bleef. En na een lange zoektocht kwam in 2015 een voormalig leghennenbedrijf in beeld. De stallen werden verbouwd om een optimale leefomgeving voor de geiten te creëren. Zo kunnen de geiten en lammetjes overdag zelf kiezen of ze naar de wei gaan of binnen blijven.

Op Pronkjewail Melkgeiten leven 600 melkgeiten, enkele bokken en 150 lammetjes. Het voeren, melken en verzorgen van de dieren wordt gedaan door Rien. Marieke springt bij in het weekend. Verder zijn er met regelmaat stagiaires op het bedrijf. In drukke perioden, zoals bij de lammertijd, wordt extra personeel ingeschakeld.


Bekijk alle boeren

Adres

Ruinerwold

Bijzonderheden

Bezoek ons op Facebook.


Achter de schermen

Klik op de foto voor een vergroting.

  Adresgegevens


  Postadres
  Ericssonstraat 32
  5121 ML Rijen
  Nederland

  Contactgegevens


  Secretariaat
  info@organicgoatmilkcooperatie.nl

  Verkoop
  Jan van Tilburg +31 (0) 6 137 02 250
  Johan Devreese +32 (0) 473 39 26 70

  Voorzitter

  Kees Steendijk  +31 6 224 64 294

  We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
  akkoord »