Geitenhouders - Familie De Rudder

De klokhofstede is een typische polderhoeve gelegen te Oudenbrug. De oudste gebouwen dateren van 1862 en zijn ondertussen al deels gerestaureerd. De Klokhofstede werd pas in 2003 een geitenboerderij, daarvoor werd er een nieuwe stal gebouwd, waar er plaats is voor 400 geiten. Daar is er ook ruimte gemaakt voor een lammerstal waar er driemaal per jaar een groep lammeren word grootgebracht. In één van de oude schuren is er een jongveestal gemaakt waar er plaats is voor 120 jonge geiten.

De boerderij wordt uitgebaat door Bram en Charlotte. Bram staat in voor de verzorging en de voeding van de geiten en neemt ook de meeste melkbeurten voor zijn rekening. Daarnaast neemt hij ook nog het landwerk voor zich, de boerderij is zo’n 25 hectare groot. Charlotte verzorgt de lammetjes en het jongvee en helpt met de grote geiten waar nodig is. Op de boerderij is er ook nog een vakantiewoning waar er plaats is voor 4-8 personen. En alhoewel de geiten de belangrijkste plaats innemen op de boerderij, melken ze ook nog een 30tal Belgische melkschapen. Er is ook nog ruimte voor het in stand houden van enkele oude Belgische rassen gaande van een tiental runderen tot kippen en konijnen.


Bekijk alle boeren

Adres

Pardoenstraat 12
BE 8460 Oudenburg
België

Achter de schermen

Klik op de foto voor een vergroting.


  Waar wij precies wonen?


  Adresgegevens


  Postadres
  Ericssonstraat 32
  5121 ML Rijen
  Nederland

  Contactgegevens


  Secretariaat
  info@organicgoatmilkcooperatie.nl

  Verkoop
  Jan van Tilburg +31 (0) 6 137 02 250
  Johan Devreese +32 (0) 473 39 26 70

  Voorzitter

  Kees Steendijk  +31 6 224 64 294

  We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
  akkoord »