Geitenhouders - Familie Berkhof

Wij zijn Bart en Ina Berkhof en hebben in Kootwijkerbroek een biologische geitenhouderij. Na ruim 40 jaar loonwerk hebben we in 2016 een voormalig varkensbedrijf gekocht en omgebouwd tot een Maatlat Duurzame Veehouderij stal.

Hier mogen we nu 850 melkgeiten houden en 200 opfoklammeren. Biologisch lijkt ons de toekomst. O.a dierenwelzijn en verantwoord omgaan met land en milieu vinden we belangrijk. De geiten hebben een ruime stal en zomers gaan ze naar buiten waar ze gras en klaver kunnen eten. Verder worden ze op stal bijgevoerd met hoofdzakelijk kuilgras. Dit komt gedeeltelijk van eigen grond en gedeeltelijk van een akkerbouwer. Wij betrekken van hem gras/klaver en hij ontvangt van ons de vaste biologische geitenmest, zo is de kringloop rond. In de stal worden de geiten gemiddeld 6 keer per dag voorzien van vers gras gemengd met brok d.m.v een voerrobot. Melken gebeurd 2 maal per dag op een carrousel. Elke morgen wordt er nieuw stro aangebracht. We runnen ons bedrijf met een vaste en een parttime medewerker. Ook hebben we geregeld stagiaires.

Onze melk wordt afgezet aan OGC. Een coöperatie waar we een goed gevoel bij hebben, samenwerken aan een goed product en een goede afzet.

Bekijk alle boeren

Achter de schermen

Klik op de foto voor een vergroting.

  Adresgegevens


  Postadres
  Ericssonstraat 32
  5121 ML Rijen
  Nederland

  Contactgegevens


  Secretariaat
  info@organicgoatmilkcooperatie.nl

  Verkoop
  Jan van Tilburg +31 (0) 6 137 02 250
  Johan Devreese +32 (0) 473 39 26 70

  Voorzitter

  Kees Steendijk  +31 6 224 64 294

  We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
  akkoord »