Biologische geiten hebben het goed.

In de zomer lopen de geiten buiten in de weide rondom de boerderij. Zodra het weer het toelaat, zijn ze buiten. In de winter worden ze in groepen in een ruime stal gehouden. Er is volop daglicht in de stal en op de grond ligt stro. Zo hebben de geiten meer ruimte om hun natuurlijk gedrag te vertonen. Ook krijgen ze biologisch voer, zonder genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Diergeneesmiddelen zoals antibiotica mogen niet preventief worden toegepast, en bij ziekte alleen onder strikte voorwaarden.

Geitenproducten met het biologisch keurmerk voldoen aan de wettelijke Europese eisen en mogen dan pas biologisch heten. Dat mag alleen wanneer het product geproduceerd is conform de wettelijke richtlijnen en hierop gecontroleerd is door een erkende controle-organisatie (in Nederland is dat SKAL).

Na eenmaal aflammeren begint een geit melk te geven. Het dier is dan ongeveer een jaar oud en krijgt meestal twee of drie lammetjes. De draagtijd bij geiten is ongeveer vijf maanden. De geitlammeren worden voor het eerst gedekt als ze zeven maanden oud zijn. Het dekken gebeurt door speciaal geselecteerde bokken,meestal op natuurlijke wijze. De bokjes die niet worden ingezet voor de fokkerij gaan naar speciale bedrijven om afgemest te worden voor de vleesproductie.

Als een melkgeit goed verzorgd en gevoed wordt, geeft het dier ongeveer 900 liter melk per jaar.

Adresgegevens


Postadres
Ericssonstraat 32
5121 ML Rijen
Nederland

Contactgegevens


Secretariaat
info@organicgoatmilkcooperatie.nl

Verkoop
Jan van Tilburg +31 (0) 6 137 02 250
Johan Devreese +32 (0) 473 39 26 70

Voorzitter

Kees Steendijk  +31 6 224 64 294

We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »