Geitenhouders - Familie Stolp

Piet en Christina Stolp hebben samen drie kinderen en sinds 2014 een melkgeitenbedrijf. Piet is bekend met het boerenleven. Zijn ouders hadden vroeger namelijk melkkoeien. Toen hij 11 was, verhuisden ze. Er was dus geen sprake van overname. Zijn carrière begon dan ook een aantal jaren later en wel bij de Rabobank. Ergens kwam de gedachte wel eens naar boven "Het zou toch mooi zijn als...". Tot 2010. De Rabobank werd ingeruild voor een groot avontuur. Zijn gedachte: "als je nog wat wilt doen, dan moet je het nu doen". Piet was op dat moment 50. En zo gebeurde het. Na bijna 30 jaar in het centrum van Haarlem gewoond te hebben en een zoektocht van een kleine 2 jaar, werd uiteindelijk besloten om in Wijdewormer op een boerderij te wonen. Het was een grote stap. "Ik ben blij dat mijn vrouw het vertrouwen heeft gegeven en met me mee wilde gaan", aldus Piet.

Biologische melkgeiten is een bewuste keuze. Voor Piet is het de manier zoals hij graag met dieren omgaat. De geiten kunnen lekker naar buiten. Het is ook een hoge mate van dierwelzijn, veel ruwvoer en veel ruimte voor de dieren. Daarbij heeft hij groot vertrouwen de biosector. Het boerenleven wordt gecombineerd met publieke functies. Ruim vier jaar heeft er dagbesteding plaatsgevonden. "Wat je doet moet je goed doen. Of je moet eraf blijven", dat is het motto van Piet. De dagbesteding werd dan ook gefaciliteerd door een derde partij. De zorgboer is nu echter verhuist naar een eigen locatie en dus zijn ze nu op zoek naar een nieuwe zorgboer(in). Natuurlijk geniet de familie Stolp van de sociale bezigheden zoals koffie drinken en o.a. het werken in de moestuin met de zorgclienten of zoals zij ze noemen; de hulpboeren. Het wezenlijk iets betekenen voor een ander, dat doen ze met liefde.

Verder is er af en toe een open dag, zijn er geregeld excursies en hebben ze meerdere stagiaires per jaar. Ook zo geven ze openheid aan hun bedrijf. De keuze voor OGC was voor Piet helder. "Het is de partij in West Europa. Daar kom je vrij snel uit, als je je oriënteert op je afzet. Het sluit aan bij de ontwikkelingen in de voedingsmarkt. OGC is actief in hun samenwerking met hun klanten. Ze kijken vooruit. Wat de markt nodig heeft, daar produceren ze voor." Een goede afstemming van vraag en aanbod is namelijk belangrijk. Het voorkomt overschot in de markt. "Daarbij betreft het een coöperatie. Het gaat om het belang van de leden. Niet om bijvoorbeeld de winstuitkering aan aandeelhouders. Dat is een totaal andere drijfveer. En ook belangrijk, we werden serieus genomen bij OGC. We hadden immers geen ervaring met het houden van biologische geiten", aldus een enthousiaste en ondernemende boer.

Bekijk alle boeren

Adres

Melkgeitenboerderij De Stolpen bio
Noorderweg 124
1456 NM Wijdewormer

Achter de schermen

Klik op de foto voor een vergroting.

  Adresgegevens


  Postadres
  Ericssonstraat 32
  5121 ML Rijen
  Nederland

  Contactgegevens


  Secretariaat
  info@organicgoatmilkcooperatie.nl

  Verkoop
  Jan van Tilburg +31 (0) 6 137 02 250
  Johan Devreese +32 (0) 473 39 26 70

  Voorzitter

  Kees Steendijk  +31 6 224 64 294

  We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
  akkoord »