Geitenhouders - Familie Struik

Midden op het mooie eiland Goeree Overflakkee ligt de boerderij Het Groenewout van de familie Cor en Jenny Struik. Het familiebedrijf bestaat al vanaf de jaren dertig.

Sinds 1999 is ons gemend bedrijf overgeschakeld op biologische bedrijfsvoering. Het werken zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest is een uitdaging om zo goed mogelijk om te gaan met respect voor dier en natuur. Samen met onze zoon Johannis melken wij ca 500 melkgeiten en hebben we 200 lammeren, enkele koeien voor het restvoer en het vlees voor de familie. De mest van de dieren rijden we uit op de akkers en zo is de cirkel weer rond.

De hoofdgewassen die wij telen zijn, grasklaver, aardappelen, spruiten, bloemkool, wortelen en uien. Sinds 2009 na de oprichting van de coöperatie leveren wij de geitenmelk aan Organic Goatmilk Coöperatie. Zelf ben ik vanaf het begin betrokken bij de oprichting en verhandel ik de geitenmelk in binnen- en buitenland, waar we ondertussen goed in de markt zitten. Ik hoop dan ook nog dat we nog vele jaren met plezier ons werk mogen uitoefenen.

Adres

Boomvliet 3
3247 KG Dirksland

Achter de schermen

Klik op de foto voor een vergroting.


  Waar wij precies wonen?


  Adres gegevens


  Postadres
  Dongenseweg 18
  5121 PC Rijen
  Nederland

  E-mail
  info@organicgoatmilkcooperatie.nl

  Contact gegevens


  Gerrit Verhoeven (voorzitter)
  +31 (0)6 – 512 635 22

  Cor Struik (verkoop)
  +31 (0)6 – 531 361 30

  Johan Devreese (secretaris / penningmeester)
  +32 (0)473 – 392 670